Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τον γνωρίζετε τον Μάρτη, τον τρελό και τον αντάρτη;

   

  Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο. Από την 1η ως τις 31 Μαρτίου, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, το Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι. 

     Σε μερικές περιοχές ο Μάρτης φοριέται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σαν δαχτυλίδι για να μην σκοντάφτει ο κάτοχός του. Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.

Συνθετικό δέρμα με επάργυρο κούμπωμα, πρεσαριστό χελιδόνι και διακοσμητικό κρυσταλλάκι Τσεχίας. 3,5 ευρώ με Φπα

Κρυσταλλάκια Τσεχίας, πρεσαριστό χελιδόνι, φουντίτσα βαμβακερή συνθέτουν τα βραχιολάκια μας, ως μια εναλλακτική πρόταση Μαρτιάτικου βραχιολιού. 4 ευρώ με ΦΠΑ

Ευχαριστήριο δωράκι που θα χαριστεί στους μικρούς καλεσμένους γενεθλίων 28/2 ! Μεταξωτό κορδόνι, δεμένο πλεξίδα με διακοσμητικό ματάκι στο τελείωμα.

Συνθετικό δέρμα με επάργυρο κούμπωμα, πρεσαριστό χελιδόνι και διακοσμητικά από κρυσταλλάκια Τσεχίας. Δένει τρεις φορές στον καρπό.
6,5 ευρώ με Φπα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου